Bemutatkozás

Óvodánk a Ság hegy tövében fekvő Celldömölk város szívében, zöldövezettel határolt területen helyezkedik el a református templom és a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola szomszédságában.

Igényesen kivitelezett intézményünk földszintjén található a gyermekbirodalom: a két csoportszoba, a közös mosdó, öltöző, a 60 m2-es tornaszoba és a melegítőkonyha. Két csoportszobánkat tágas fedett terasz szegélyezi, melyet csapadékos időben levegőztetésre, jó idő esetén pedig étkeztetésre és játékra használunk. Az emeleten kapott helyet a nevelői szoba, az elkülönítő, a felnőtt öltöző, a mosókonyha és a raktár. A gyermekek tartalmas játékához bőséges eszközkészlet áll rendelkezésre.

Tornaszobánkat minden igényt kielégítő mozgásfejlesztő eszközökkel szereltük fel. Az óvoda épületét az előtte levő füves előkert az örökzöld növényekkel, szezonális virágokkal teszi barátságossá.

Udvarunk tágas. Árnyat adó nyírfák, platánok adnak védelmet az időjárás veszélyei ellen, térelválasztó növények, babaházak biztosítanak elhatárolt teret a gyermekek szerep- és szituációs játékának nyugodt, tartalmas kialakulásához. Gyermekeink kedvence a 30m2 alapterületű, fából készült, ülőkével körülvett homokozó. Tágas tér áll rendelkezésre a kerékpározásra, futballozásra, labda és versenyjátékok szervezésére.

2016 nyarán a Magyarországi Evangélikus Egyház segítségével és saját forrásból udvarunk műfüves borítást kapott. A tönkrement filagória helyére babaházikót vásároltunk lányok és fiúk nagy örömére.

Óvodánk szellemiségének gyökere a Szabadító Istenben van, ezért küldetésünk elmondani a jövő nemzedékének, de a szülőknek, nagyszülőknek is, „hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala.” (1Jn.4.9)

Olyan intézménnyé szeretnénk válni, melynek minden dolgozója hívőlélekkel, belső hivatástudattal, elkötelezettséggel végzi szolgálatát. Ezért kérjük Isten áldását és Krisztus szeretetét mindennapi munkánkhoz.

Kapcsolat

Hajnalcsillag Evangélikus Óvoda
9500 Celldömölk, Koptik Odó u. 4.

Óvodavezető: Gergyéné Bognár Mária

Telefon:
+36 95 779 335

E-mail:
hajnalcsillag@lutheran.hu

Nyitvatartás :
Hétfő-Péntek :
6.30 - 17.00

Adószám: 18890624-1-18

Intézményi védőnő: Császár Alexandra

Intézményi orvos: Dr. Tőzsér Mária

Család és gyermekjóléti központ :
9500 Celldömölk Szalóky Sándor utca 3.
95/525-918